Política
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | X / @JuntsXCat
Junts

Puigdemont amenaça de tombar tots els pressupostos de Sánchez si no reverteix la "desinversió"

Temps de lectura: 2 minuts
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | X / @JuntsXCat

L'expresident i candidat de Junts, Carles Puigdemont, ha llançat ja el seu primer avís pel que fa a les eleccions del 12 de maig: ha advertit a Pedro Sánchez que la seva formació votarà contra els pressupostos de l'Estat "si no es reverteixen els incompliments històrics amb Catalunya".

Què diu? "Votarem no als pressupostos generals de l'Estat si no es reverteixen els dèficits i incompliments històrics que han provocat a Catalunya", ha advertit Puigdemont en una compareixença acompanyat de la portaveu del partit al Congrés, Míriam Nogueras, i del secretari general, Jordi Turull.

  • Puigdemont també no ha perdut l'ocasió de criticar al candidat del PSC, Salvador Illa i ha recordat que mentre Pedro Sánchez "aprovava els pressupostos de l'Estat més incomplidors de la història amb Catalunya, Salvador Illa era ministre de Sanitat", per tant, considera, tenia poder de decisió i el va desaprofitar.
  • "Amb Illa de president ser madrileny seguirà sent una ganga", ha dit Puigdemont, que ha assegurat que tot el que es "desinverteix a Catalunya" acaba "engreixant les butxaques de Madrid": "Entre l'espoli fiscal i allò que es deixa d'invertir, pagarem la totalitat dels pressupostos de la comunitat de Madrid", ha ironitzat el candidat de Junts.

En detall: Puigdemont s'ha presentat com l'únic candidat que es pot "plantar" davant Pedro Sánchez i fer-se "respectar per obtenir resultats", mentre ha retret a Illa que no seria capaç de plantar-se i dir que votaria contra els pressupostos.

  • Per això, ha donat a triar entre un president "que sàpiga plantar-se" i un "que digui sí senyor".
  • Puigdemont ha instat a preguntar-se sobre quina relació volen els catalans amb Espanya i ha afirmat que Junts, amb els seus 7 diputats al Congrés "ha ensenyat als catalans una manera de tractar amb l'estat espanyol que dona resultat a força de fer-se respectar".

Per acabar: Puigdemont ha recordat que en aquestes eleccions els catalans s'hi juguen "el país, la llengua i l'economia" i que l'Estat "mai cedeix de bon grat, sempre li ho hem d'arrencar tot, i per això l'hem de tenir collat", cosa que segons l'expresident s'ha demostrat.